Sida 1 av 1

Re: Seagull Grove GR7 Madness

InläggPostat: tis 03 maj 2016, 19:57
av Emil
Härligt att det flög fint!! Synd att du gjorde samma som jag gjorde med min Spacewalker. Tur att det bara blev en Dafgård - Snabblagat :D

Ser fram emot att jaga den med min Radial Rocket väldigt snart :D Har planterat en 14x10 i näsan på den och håller tummarna för att fältet kommer att räcka till för landning :shock:

Re: Seagull Grove GR7 Madness

InläggPostat: mån 02 maj 2016, 22:20
av Linkan
Då är den testad! Jag passade på i samband med arbetsdagen 1/5 på ett väldigt fint och tillplattat fält. OS 91an behövde bara 1,5 slag för att smattra igång. Sidvid, uppskattningsvis 7-8 m/s, gjorde både start och landning extra spännande. Något nervöst beteende i starten (på planet, inte på piloten) kan också tillskrivas ett väl stort höjdroderutslag. Men väl i luften var det inga konstigheter och den verkar snäll över lag. Dock var det såpass blåsigt så en riktigt utvärdering får vänta (lågt inverterat mm). Landningen var som sagt lite knepig i sidvinden och en infästning till en hjulkåpa släppte i sin limning. Detta är redan fixat, likaså är utslaget på höjdrodret minskat och nu är även alla gångjärn stiftade. Nästa flygning får ske vid lugnare väder och då ska jag även testa lite olika propellrar. Körde med 15x6 nu vilket i och för sig fungerade utmärkt.

Re: Seagull Grove GR7 Madness

InläggPostat: sön 20 mar 2016, 11:00
av Emil
Den raketen ser jag fram emot att se i luften!

Re: Seagull Grove GR7 Madness

InläggPostat: lör 19 mar 2016, 18:23
av Linkan
Jaha. Efter några timmar så verkar det som om kärran faktiskt är klar! Inga problem att få tyngdpunkten rätt, dekaler sitter på plats, alla linkage säkrade med Loctite och radion är programmerad. Det blev inget extra på denna utan bara byggd rakt ur lådan. Eventuellt blir det lite belysning senare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Re: Seagull Grove GR7 Madness

InläggPostat: sön 28 feb 2016, 12:11
av Emil
Tjusigt! Det ser faktiskt ut som kåpan var formsydd för 91:an :)

Re: Seagull Grove GR7 Madness

InläggPostat: sön 28 feb 2016, 00:18
av Linkan
Då har jag fått mig ganska många timmar i boa igen. Det lite tidsödande och tråkiga arbetet med prylarna i nosen är så gott som klart. Förstärkt och bränslesäkrat motorspant och tankutrymme, tank och trottelreglage på plats och håltagning i motorkåpa. Alla servon sitter nu också på sin plats. 91fs är ju lite i överkant för denna kärran så det klassiska bekymret med avståndet motorspant-medbringare uppstod även på denna kärran. Denna gången blev lösningen att ta bort choken och dra motorkåpan några millimeter framåt för att få det ok. Hade först tänkt använda en glödförlängning men det blev ett hål i kåpan istället. Några bilder på detta:

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Seagull Grove GR7 Madness

InläggPostat: lör 20 feb 2016, 22:13
av Linkan
Inköpt i höstas men inte lyft på locket på hela vintern. Men nu har jag börjat lite. Lite ovanlig kärra som sticker sticker ut. Det blir en OS 91 Surpass i nosen och hoppas få en snabb, snygg och någorlunda enkel maskin. Det blir inte något speciellt extra på denna, på sin höjd lite belysning. Vad har jag hunnit med hittills då? Jodå, servon till skeven sitter i vingen! Ganska bra jobbat, eller hur? :D :D :D
Bild
Bild