Sida 1 av 1

Re: Nytt om Norra Länken

InläggPostat: tis 19 jun 2012, 21:58
av Staffan B
Kollade på kartan, ser ju inte världsbäst ut men misstänker ändå att det kommer att ta lång tid innan det ev. blir nåt med det, om det nu blir överhuvudtaget. Evig optimist 8)

Re: Nytt om Norra Länken

InläggPostat: tis 19 jun 2012, 20:33
av Johan J
Har angetts en bred korridor där vägen någonstans ska gå..

http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Vastra-Gotaland/Norra-Lanken-Alingsas

Säg till om du vill ha mer läsning Staffan!

Re: Nytt om Norra Länken

InläggPostat: mån 18 jun 2012, 22:24
av Staffan B
Intressant läsning, men undrar ändå om vårt fält blir lidande, isåfall skulle väl nya vägen komma upp vid Vincents. Är det någon som sett ungefärlig vägsträckning eller förslag till det samma ?

Re: Nytt om Norra Länken

InläggPostat: mån 18 jun 2012, 20:41
av Johan J
Mycket bra fråga.. I slutänden kommer det väl att handla om huruvida politikerna vill ta merkostnad för att anlägga broar och väg så det bevarar flygfältet.

Läge att påverka politiker kanske ;)

Jag har en känsla av att det här är en sådan sak som blir av oavsett om bara pengarna finns, och de gör det nog.. Kommunen har gömt undan överskott ett bra tag nu och har även en hel del de kan ''driva in'' från kommunala bolag som Alingsåshem om de skulle vilja.

Re: Nytt om Norra Länken

InläggPostat: mån 18 jun 2012, 17:54
av Linkan
Jaha. Jag delar inte kommunens uppfattning. Man kanske skulle slå sig in i politiken ;) . Vi får hoppas att Norra Länken kan utformas på ett sådant sätt att verksamheten kan fortgå. Undrar hur noga de egentligen utreder sådant....

Nytt om Norra Länken

InläggPostat: mån 18 jun 2012, 16:57
av Johan J
Fick i brevlådan i fredags en lunta från Trafikverket, förstudien om Norra Länken, vägen som planeras runt våra domäner.

I korthet säger Trafikverket följande;

''Förslag till fortsatt arbete
Efter utförda studier föreslår trafikverket följande:
*Under nästa skede i planeringsprocessen upprättas en arbetsplan med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning
* I ett inledande skisskede bör möjligheterna att behålla flygverksamheten på Alingsås Flygfält noggrant studeras, därefter görs val av vägsträckning i korridoren''

Trafikverket beslutar sig för att gå vidare med arbetsplan och miljökonsekvensbeskrivning förutsatt att ett avtal gällande detta tecknas med Alingsås Kommun.
Man beräknar en kostnad på 190 - 200 miljoner, helt finansierat av Alingsås Kommun.

Under inkomna synpunkter från Alingsås Kommun kan man läsa följande;

''Kommunen tar ställning genom att konstatera att det i det fortsatta arbetet noga måste utredas om Norra Länken kan utformas på sådant sätt att verksamheten på Alingsås flygfält kan fortgå. Om det ej är möjligt, är kommunens uppfattning att en väl fungerande infrastruktur väger tyngre än verksamheten på flygfältet.''