International Electric Jet Meeting i Greve, Danmark

Allt som berör modellflyg

Re: International Electric Jet Meeting i Greve, Danmark

Inläggav redbaron » tis 10 jun 2008, 19:29

Trevligt inlägg!

Jag flydde faktiskt också Sverige under nationaldagen och drog till Danmark men besökte tyvärr inte något modellflygfält.

/ Bild
Användarvisningsbild
redbaron
 
Inlägg: 175
Blev medlem: fre 28 dec 2007, 01:00

International Electric Jet Meeting i Greve, Danmark

Inläggav MBS » sön 08 jun 2008, 23:27

Hej!

Jag har tillbringat fredag till söndag (6-8 juni) på modellflygfältet i Greve, ca 25 km SV om Köpenhamn, där jag deltagit i deras första "International Electric Jet Meeting". En underbar helg på ett underbart flygfält! Greve är ett samhälle med ca 15000 fler invånare än Alingsås och med en liten, liten skillnad till... kommunen har satsat 5500000 DDK (ca 6,6 miljoner SEK) på att bygga ett modellflygfält med asfaltsbana, en damm för båtar och tre banor för bilar. Deras klubbhus har en samlingslokal för ett 50-tal personer, utrymme för tillagning och försäljning av mat, tre toaletter, duschar, stor takförsedd altan, m.m.
Bild

Hela träffen var välorganiserad med strikta regler för flygordning, flygområden m.m. Dessutom skulle deras säkerhetsansvarige stå brevid när vi utlänningar flög för att försäkringen skulle gälla(!). Vet ej riktigt bakgrunden till det och ej heller hur "säkerhetshöjande" det var... Skulle han rycka sändaren ur händerna på mig om jag beslutade att anfalla marken/bilarna/korvkiosken...? Kan, i och för sig, varit aktuellt om jag siktade mot öltunnorna!
Nedan det obligatoriska gruppfotot med alla, än så länge, hela och fina modeller.
Bild
Bild

De deltagande modellerna representerade "allt" jet från 1943 till 2008. Ungefär samma tidsspektra representerades av deltagarna/piloterna då den äldsta var ca 80 år(!). Tror han flög mest skalariktigt!
Bild

Min Draken luftades tre ggr. Första gången var vinden ganska stark och flygningen blev... spännande! De övriga gångerna var vinden mer inbjudande mot oss med "1000-grams-modeller". De med 4-7 kg modeller (varav batterierna stod för ca 1 kg) hade naturligtvis inga problem med vinden. Det de i stället "led" av (enligt mig) var en mycket hög landningshastighet, vilken skördade sina offer. Starten fixade de flesta med tunga modeller m h a 50 m "raketsnöre".
Av någon anledning var ”lagens långa arm” på plats när Draken åter flög över Danmark!
Bild

Som avslutning kan jag säga att helgen har varit fantastisk.
... och ölburken nedan är naturligtvis enbart placerad där som storleksreferens...!
Bild

... och så en sista sak: eftersom det är en kommun som satsat så mycket pengar (uppbyggnad under 2005) så skall det naturligtvis ske något utöver det vanliga/logiska... nästa år skall en järnväg dras över hela området!!!

/Magnus
MBS
 
Inlägg: 123
Blev medlem: fre 11 apr 2008, 00:00
Ort: Herrljunga


Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron