En sån dj-la dag

Allt som berör modellflyg

Re: En sån dj-la dag

Inläggav Staffan B » sön 04 maj 2014, 21:39

Snälla Claes, rör inte TV:n, tänk om den exploderar :shock:
Nej det låter inte som denna dagen var speciellt lyckad. Som tur är kommer det nya. Håller med dig om träffen idag, tyckte också det var lite futtigt. Vi får hoppas på träffen i Falköping till hösten i stället. ;)
Ha det så länge.
Den Gamle
Användarvisningsbild
Staffan B
Ordförande
 
Inlägg: 1345
Blev medlem: ons 09 mar 2011, 01:00
Ort: MAGRA SOLLEBRUNN

En sån dj-la dag

Inläggav Claes W » sön 04 maj 2014, 21:28

Idag har i princip allt som kan gå snett gjort det...

Började i morse: Trodde Gråboklubbens swapmeet skulle börja kl 0900 så jag ville undvika trängseln i början genom att komma dit kl 09030. Visade sig att man öppnar kl 10.00. Stön - 30 minuters väntan i trappan. OK, bland de första in men inte en enda intressant modell att fundera på. Förra året var det i alla fall flera plan till försäljning.

Hittade i alla fall några intressanta prylar o åkte hem glad i hågen...

Beslöt att åka upp till fältet med min Pawnee o kanske få kärran i luften för första gången. Var noga med att kolla checklistan så att ingen viktig grej blev kvar hemma. Körde lååångsamt på grusvägen eftersom jag tvättat bilen igår o ville minimera dammet.

Trots nästan vindstilla i Västra Bodarna stod struten rakt ut o 90 g rader tvärs banan. Fan - men jag tar tillfället i akt o ska köra motorn lite mera på marken - stör inga grannar däruppe. Visade sig dock att jag inte stört någon oberoende av var jag hade varit. Motorn var stendöd!!! o då menar jag DÖD. Bytte ackar till tändningen, checkade att soppan kommer fram, testade gnistan - fannns ingen gnista obereonde av vda jag försökte få till. Efter en timmes sväranden o samtidigt fått bilen täckt av ett fint damm från bondens aktiviteter norr om fältet packade jag ihop o funderade på om det kunde vara tändboxen som pajat... finns nya att köpa..

Kommer hem o öppna garagedörren för att bära in planet. Märkligt - mattorna på golvet är alldeles mörka o verkar blöta?? Tar ett steg ut på mattan o den är plaskblöt. Kranen till trädgårdsslangen har varit liiite öppen o det har räcka för att på ett par timmar drä'nka golvet. Ut med mattorna på tork, sopa undan vattnet på golvet, Har i alla fall Västra Bodarnas renaste garagegolv just nu...

Testade Wilgan med en Roto 25 o den startade o gick som ett urverk. Märkligt.. Började undersöka Pawneen för att se vilka elektronikenheter som kunde orsaka denna envisa vägran tt starta. Laddade ackarna till mottagaren o till tändsystemet. Inga fel där. undersökte kablaget i modellen... o hittar en kabel som inte verkar vara ansluten någonstans??? Letar vidare o ca 0,5 millisekund senare bryter jag ihop o går in o häller upp en whisky. Hade glömt att ansluta tändboxen...

Kopplar ihop rubbet - slår tre slag o motorn spinner som en katt...

Klockan är nu 1700 o inte ett löv rör sig i träden. Men med tanke på dagens olika "events" blir det ingen ytterligare utflykt till fältet men nu vet jag i alla fall att ALLA delar i systemet fungerar. Ser fram emot en dag med fair vind - n u SKA Pawneen upp i luften!!!

Kl är nu 2130 o Ravelli har överlevt ännu en dag i Mästarnas Mästare. Kan han så kan jag...

Det var i alla fall trevligt att träffa många klubbkamrater o andra bekanta o dagen slutade i dur: Vi grillade o njöt av god mat o dryck o båda planen är OK för luftdop!
C
Claes W
 
Inlägg: 145
Blev medlem: tis 26 nov 2013, 23:09


Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron