Premiären avklarad

Skriv något om när du var ute och flög!

Re: Premiären avklarad

Inläggav Staffan B » mån 12 maj 2014, 22:46

Hej Claes, Ska försöka förklara det där med bilderna. Först och främst kan du skapa ett konto på Svenskt Modellflygs sida, kostar inget.
1/ Lägg dina bilder ex. på skrivbordet så är de lätta att hitta.
2/ Efter att ha loggat in på SMF markera interaktivt längst till vänster, klicka min sida.
3/ Markera ladda upp bilder. Skapa gärna olika mappar för dina projekt.
4/ Längst upp trycker du Bläddra, leta efter din bild på skrivbordet, dubbelklicka och filen hamnar i den grå rutan, klicka en gång på Ladda upp, vänta en stund och din bild kommer upp i din mapp som du skapat.
Repetera 4/ ovan tills du laddat upp alla bilder. Klart med uppladdningen.
Hämta bilder till din text på forumet: Du bör nu ha två flikar öppna längst upp, SMF och Forumet.
1/ När du skrivit lite text och vill ha din bild så klickar du på fliken SMF och alla dina bilder kommer upp igen. Markera under din bild ex. 105 jpg. och den öppnas i ett nytt fönster. Högerklicka längst upp SMF.SE/user.xxx -kopiera. Släck fönstret.
2/ Klicka fliken AMFK Forum och du är tillbaka till ditt pågående inlägg. Tryck enter så markören går till ny rad. Högerklicka-klistra in och filnamnet dyker upp. Markera hela raden och klicka IMG ovanför och filen får ett lite annorlunda utseende. Kolla nu om bilden och din text stämmer genom att förhandsgranska, verkar det ok. så är det bara att fortsätta plocka in text och bilder. Man får hoppa mellan de två flikarna hela tiden när du plockar in dina bilder.
Har försökt att skriva så utförligt det går. OBS ! Undvik att använda Å-Ä-Ö om du namnger dina bilder, programmet tycker inte alltid om det ;) Testa om det fungerar. Ha det
Den Gamle
Användarvisningsbild
Staffan B
Ordförande
 
Inlägg: 1345
Blev medlem: ons 09 mar 2011, 01:00
Ort: MAGRA SOLLEBRUNN

Re: Premiären avklarad

Inläggav Linkan » mån 12 maj 2014, 20:47

Grattis till en lyckad premiär! Ska bli roligt att få se den i luften! En liten hjälp till bilderna:
http://amfk.se/forum/viewtopic.php?f=8&t=43
Att mäta är att veta
Användarvisningsbild
Linkan
 
Inlägg: 1358
Blev medlem: tis 05 dec 2006, 01:00
Ort: Alingsås

Re: Premiären avklarad

Inläggav VictorBjörkman » mån 12 maj 2014, 20:38

Då får man gratulera, kul att det gick bra! Jag tror att det skall gå att ladda upp bilder rätt i forumet från en dator. Men själv använder jag min bara av telefonen då jag inte har någon dator, så jag brukar använda en sida som heter just forumbilder.se och den brukar fungera fint!

Med vänlig hälsning, Victor
Användarvisningsbild
VictorBjörkman
 
Inlägg: 229
Blev medlem: tis 16 aug 2011, 00:00

Premiären avklarad

Inläggav Claes W » mån 12 maj 2014, 19:49

Efter flera flera försök att hitta ett "lämpligt" väder för premiärflygningen av PA-25:an lastade jag idag in planet med alla tillbehör, dvs vingar, vingstöttor etc, o åkte ut till fältet. Noterade med stigande oro hur kolsvarta moln låg runt Alingsås o precis när jag parkerat började det regna. Beslöt att avvakta o efter en halvtimme blev det uppehåll. Vinden hade dessutom vridit lite (tack Coriolis för den effekten) o låg precis i banan. Startade upp o gjorde ett antal high speed taxikörningar o sedan var det dags: Ställa upp, dra på och hålla kursen. Dags att rotera så ger lite höjdroder men ujuj - lite för stora utslag - var ett par spännande sekunder innan planet ligger i stabil stigning. Flög ett par varv medan vinden tilltog o efter en lång inflygning var det dags att landa. Det märkliga var att jag inte var ett dugg nervös?!? Taxade upp mot depåområdet o plötsligt vräkte regnet ner. Tackar för taket - där kunde jag i skydd för regnet demontera planet samtidigt som jag gjorde lite noteringar om några småjusteringar. Mycket nöjd med Pawneen - den kommer att bli kul att flyga.

Skulle gärna lägga upp några bilder - frågan är hur man går tillväga

Vill dessutom passa på att tacka för ett synnerligen välklippt fält...

Claes
Claes W
 
Inlägg: 145
Blev medlem: tis 26 nov 2013, 23:09


Återgå till Flygblogg

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron